Interesse om ook onze club open te houden en deel uit te maken van ons TopTappersTeam? Neem dan asap contact op!Openingsuren jeugdcafé

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
Gesloten
16.00 - 22.00
16.00 - 22.00
16.00 - 01.00
16.00 - 01.00
16.00 - 22.00

Interesse om ook onze club open te houden en deel uit te maken van ons TopTappersTeam? Neem dan asap contact op!Openingsuren jeugdcafé

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
Gesloten
16.00 - 22.00
16.00 - 22.00
16.00 - 01.00
16.00 - 01.00
16.00 - 22.00

Nieuws

Ku(n)stkabine 10-15 aug 201910/08/2019

CURB, het artistiek project van Jeugdclub 't Verzet, organiseert voor het vijfde jaar op rij, de artistieke happening Ku(n)stkabine op verschillende Knokke-Heistse stranden. CURB geeft jonge kunstenaars 'the floor' of liever de cabine om te creëren, te experimenteren en te exposeren. De vier locaties zijn Strand Bar d'0 ( Knokke-Rubensplein ), Blue Buddha Beach (Duinbergen),  Anemos...

Lees meer

Zaalkalender

Jeugdclub 't Verzet
Andere

Over ons

Sinds september 2012 is Jeugdclub ’t Verzet gevestigd op de site Duinenwater. Het nieuwe jeugdcentrum op de as tussen Heist en Knokke, met het zwembad en Lakeside Paradise als buren en een terras gericht op het Duinenwatermeer en de polders is een nieuwe hot spot geworden in het uitgangsleven in de badstad.

Een toplocatie heeft jeugdclub ’t Verzet in Duinenwater gekregen, maar het is ooit anders geweest. De vorige stek van de jeugdclub was de oude kantine van Voetbalvereniging Westkapelle. Daarvoor waren ze gehuisvest in een leegstaande boerderij met lekkend dak in de Edward Verheyestraat en in een lokaaltje van het Jeugd- en Kunstencentrum de Marge waar ze de conciërge wel eens uit haar nachtrust hielden. Maar de wortels van ‘t Verzet liggen in de oude jeugdclub de Beurze van in de Smedenstraat.

Het jeugdcentrum werd gebouwd in opdracht van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Het bestaat uit een jeugdcafé, een polyvalente zaal van 330 m² groot voor 450 personen en drie repetitielokalen voor Kneistse rockbands. Niet enkel jeugd-, cultuur-, sport- en seniorenverenigingen maken gebruik van de zaal. De zaal wordt ook regelmatig verhuurd voor verjaardags- en familiefeesten. In de zaal is een berging, bar, douche, coördinatieruimte en vestiaire geïntegreerd.

De jeugdclub is een plaats voor alle jongeren uit de gemeente waar men welkom is om te chillen, vrienden te ontmoeten, muziek te beluisteren, enz. Jongeren kunnen er trouwens zelf hun muziek draaien. Er is een kickertafel en nageltje klop. Men kan er ook samen gamen. ’t Verzet wil vooral een vrije plaats zijn voor jongeren waar men zich thuis kan voelen en vrienden maken.

De Jongerenraad van de Jeugdclub, de vrijwilligers organiseren heel wat activiteiten. Er zijn de themafeestjes zoals Oktoberfest, de Beursfuif of Hoodie Night. Jaarlijks wordt er samen met de Jeugdraad een paintballterrein ingericht. Twee maal per jaar is er een quiz en de vrouwen laten zich verwennen op Ladies Night. Daarnaast zijn er ook heel wat optredens. In het jeugdcafé zelf is er Verzet on Stage, de meer intieme optredens. Met Rock Verzet willen we vooral een podium bieden aan de lokale rock bands. Soms verwelkomen we ook grote artiesten zoals Gabriel Rios en The Kids.

Sinds 2014 is ’t Verzet ook gestart met een artistiek project: CURB dat jongeren vanaf 15 jaar actief cultuur wil laten beleven via ateliers die nauw aansluiten bij hun leefwereld. C U R B is een combo van 'culture' en 'urban' en betekent ook stoeprand wat een knipoog is naar street art. Er worden coole ateliers georganiseerd zoals light graffiti, 3D-printing, ultrasonisch borduren en lasercutten. We organiseren ook masterclasses: meerdaagse ateliers waarin één kunstdiscipline wordt uitgelicht onder begeleiding van een professionele kunstenaar of muzikant. Zo is er een weekend waar men wordt ondergedompeld in de basisbeginselen van fotografie. Een andere masterclass is gitaar.

Terug
ZAAL 'T VERZET in 360°
Volledige grootte
Word lid
Word lid
© Jeugdclub 't Verzet 2020 | Sitemap